INTERVIEW VRIJ NEDERLAND

'Hoe vaster je zit, hoe groter de vrijheid in je hoofd kan zijn.' Vrij-Nederland over het ontstaan van de Gevangenis Monologen.

Raportage VRIJ NEDERLAND

'Je hebt een fout begaan, maar je blijft toch mens.' Een raportage over een gevangenis in Heerhugowaard met zelfredzame gevangenen en zonder bewakers. De plek waar Gevangenis Monologen is geboren.

INTERVIEW KASPER KAPTEIJN

Hoe gaat de regisseur van Gevangenis Monologen om met theater op lokatie en welke nieuwe elementen kunnen we dit jaar verwachten.

INTERVIEW HERMAN KOCH

"Ik durf ook wel mijn duistere kant te gebruiken". Ontdek hoe Herman Koch te werk gaat als hij voor de Gevangenis Monologen schrijft.

TEASER MINGUS DAGELET

" Je maakt geen herinneringen hier". Mingus Dagelet kruipt in de huid van Jack, een gedetineerde die binnen kort vrij komt en achtervolgd  wordt door spijt.

TEASER BIRGIT SCHUURMAN

"Ik heb mijn best gedaan, ik heb altijd mijn best gedaan". Birgit speelt onderanderen de rol van Farida, de verslaafde moeder van Jack. Een moeder gekweld door schuldgevoelens.

TEASER BIJLMERBAJES

Treedt met Gevangenis Monologen voor een laatste keer de Bijlmerbajes binnen. Uniek theater op locatie met een scenario van Christine Otten en Herman Koch

TRAILER GEVANGENIS MONOLOGEN

Gevangenis Monologen keert na twee uitverkochte tournees in 2017 terug met een volledig vernieuwde editie. De makers dagen je dit jaar uit om in de wereld van het gevangenisleven te stappen 
en brengen je op unieke wijze theater achter gesloten deuren.