HET ARTISTIEKe TEAM

Herman Koch (Arnhem, 1953) is de schrijver van Het diner (2009), Geachte heer M. (2014) en De greppel (2016). In 2017 schreef hij het Boekenweekgeschenk, Makkelijk leven, en verscheen de Amerikaanse verfilming van zijn boek Het Diner.

Christine Otten (Deventer, 1961) brak in 2004 door met de grote roman De laatste dichters die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs, bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels. Daarnaast schreef ze Rafael (2014) en We hadden liefde, we hadden wapens (2016).

Christine is bedenker en schrijver van de Gevangenis Monologen. Het initiatief voor het stuk ontstond toen ze gevraagd werd om een schrijfcursus voor gevangenen te verzorgen.

Kasper Kapteijn (1973) is regisseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in muziektheater, monologen en locatietheater. Kasper regisseerde bij productiehuizen en gezelschappen door het hele land. Hij was Artist in Residence bij het MC Theater in Amsterdam en onlangs vierde hij succes bij Theatergroep Flint, met de muziektheaterproductie ’Sal ek altyd wit wees’.

Daniel Krikke, oprichter en producent bij Ideefix Studio's (1989) ontwikkelde de Gevangenis Monologen samen met Christine Otten. Daniel is bekend van een aantal bijzondere impact producties waaronder 'Scared of Revolution', zijn eerste lange documentaire die in 2018 in wereldpremière ging tijdens het IDFA.

 

Ideefix Studio’s zet doormiddel van impact producties uiteenlopende problemen op de maatschappelijke agenda en geeft daarmee een stem aan groepen die zich in een kwetsbare positie bevinden. 

Stavros Markonis (1988) is een Griekse componist gespecialiseerd in het componeren voor film, theater, dans en videogames. Hij heeft o.a. de muziek gecomponeerd voor de hit serie 'Ik Weet Wie Je Bent' en de documentaire 'Scared of Revolution'.

 

Stavros studeerde aan de Ionian University (Griekenland), de Universiteit van York en de Nederlandse Film en Televisie Academy Amsterdam. Met een achtergrond in rock en elektronische muziek heeft hij alle middelen in huis om voor elk project een unieke compositie te verzorgen.

Nick Michalodimitrakis (1990) is een Griekse sound designer, audio engineer en eigenaar van MD Recording Studios. Hij studeerde af aan het SAE Institute in de richting audio engineering en behaalde tevens een bachelor aan de Universiteit van Middlesex.

 

Zijn doel is om geluid zo organisch mogelijk te laten klinken. Hij gelooft dat geluid een ondersteunende rol heeft om zo het theaterstuk naar een hoger niveau te tillen.