Theater achter slot en grendel
7 MEI tot en MET 8 JUNI 2019

 

PERS OVER DE GEVANGENIS MONOLOGEN 2

“Het inlevingsvermogen van de acteurs is verbluffend.” 

- De 1eRang

“Eerlijk en liefdevol spel in Bijlmerbajes” 

- Het Parool

"Op de kracht van Jacks levensverhaal in Gevangenis Monologen 2 valt niets af te dingen"

- De Volkskrant

OVER DE GEVANGENIS MONOLOGEN 2

Gevangenis Monologen keert na twee uitverkochte tournees in 2017 en 2018 terug met een volledig vernieuwde editie.

De makers dagen je dit jaar uit om in de wereld van het gevangenisleven te stappen 
en brengen je op unieke wijze theater achter gesloten deuren. Vijfentwintig exclusieve voorstellingen in mei en juni 2019 vertellen het waargebeurde en inspirerende levensverhaal van de ex-gedetineerde Jack.

 

Na een mislukte roofoverval met catastrofale gevolgen gaat hij jarenlang de gevangenis in. In de Gevangenis Monologen 2 duiken we in het verleden, de periode van detentie en het vrijlatingsproces van Jack. We kruipen in de huid van de dader, zijn familie, vrienden en zijn slachtoffers en ontdekken wat een jeugd van geweld, detentie en vrijlating doet met gevoelswereld van een mens. Keer samen met Jack terug naar de Bijlmerbajes, de plek waar hij jaren lang vast zat, en ontdek de verhalen die anders altijd verborgen zouden blijven. Herman Koch (bekend van o.a. 'Het Diner' en 'Jiskefet') en Christine Otten (bekend van o.a. 'De Laatste Dichters' en 'Rafael') bewerkten Jack's verhaal voor het theater. De cast bestaat dit jaar uit Birgit Schuurman, Mingus Dagelet en Hamda Belgaroui.

Wij nodigen je uit voor een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. We bieden een avondvullend programma bestaande uit een expositie over de historie van de 'gevangenis van de toekomst', de theatervoorstelling Gevangenis Monologen 2 en een nabeschouwing met de echte Jack.

MINGUS DAGELET MAAKT EEN TRANSFORMATIE DOOR OM IN DE HUID VAN JACK TE KRUIPEN.

Herman Koch KEERT VOOR GEVANGENIS MONOLOGEN 2 TERUG OM DE WERELD VAN HET GEVANGENIS LEVEN IN TE STAPPEN.

THEATER TUSSEN TWEE WERELDEN

De rol van Jack wordt vertolkt door Mingus Dagelet (1991). De kloof tussen de werelden van deze mannen lijkt bijna niet te overbruggen. Voor Mingus is het een bijzondere uitdaging om in de huid van Jack te kruipen, maar ook voor Jack om Mingus te vertrouwen. Het is belangrijk om gedurende de voorstelling te bedenken dat dit een waargebeurd verhaal is over echte mensen. Na de voorstelling rijst dan ook de vraag: zal Jack het lukken om in het reine te komen met zijn daden en zijn leven eindelijk op de rails te krijgen?

Vijfentwintig voorstellingen zullen onder regie van Kasper Kapteijn het echte verhaal van Jack, zijn moeder Farida, beste vriend Amin en Jeanette - de echtgenote van het slachtoffer van Jack - vertellen. De voorstellingen vinden plaats in de Bijlmerbajes, de plek waar Jack vast zat. Herman Koch en Christine Otten waagden zich aan de uitdaging om dit waargebeurde verhaal te bewerken voor het toneel.

Na de voorstelling zal er voor het publiek de gelegenheid zijn om in gesprek te gaan met de echte Jack. Naast de voorstelling zal er ook een expositie te zien zijn over de geschiedenis van de Bijlmerbajes, voor bezoekers zal dit de laatste kans zijn om de gevangenis van binnen te zien voordat deze eind 2019 gesloopt wordt.

 

PRIK HIER EEN DATUM VOOR EEN ONVERGETELIJKE AVOND 

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

SOLD

OUT

“Prachtig, door de locatie kwam het keihard binnen.” 

- Ellen van Beek

“Wat een prachtig, rauw en ontroerend stuk. Geweldige muziek, zang en spel. Een absolute aanrader!"

- Iris van Vliet

AMSTERDAM

DE BIJLMER BAJES

7 MEI tot en met 8 JUNI

EEN AVONDVULLEND PROGRAMMA

EXPOSITIE

19.00-19.45

Waarin we de geschiedenis en de idealen achter de Bijlmerbajes belichten, u vertellen over spectaculaire uitbraakpogingen en legendarische optredens. 

THEATER

19.45-21.30

Een aangrijpend waargebeurd verhaal over schuld, spijt en verlossing. Een rauwe voorstelling die de kijker aan het denken zet over hoe we omgaan met ex-gedetineerden in onze maatschappij.

NABESPREKING

21.30-22.00

We gaan na de voorstelling in gesprek met de ex-gedetineerde Jack, op wiens levensverhaal het theaterstuk gebaseerd is. U krijgt de ruimte om al uw prangende vragen te stellen. 

 
 

Voor boekingen en informatie over de Gevangenis Monologen, neem contact op met Daniel Krikke,

tel.  +31 6 527 62 620   |   daniel@stichtingideefix.nl

maps.jpg

Locatie

Bijlmerbajes

Lindenhoevestraat 4

1096 DA Amsterdam

 

Klik op het kaartje om Google Maps te openen

Daniel Krikke

Tim Schijf

Bas Schuitemaker

Producent

Content Creator

Uitvoerend Producent

Gevangenis Monologen is een productie van Ideefix Film en Media
Ideefix Film en Media

Henri Polaklaan 12 C/D

1018 CS Amsterdam

Nederland