DE ACTEURS

Mingus Dagelet (1991) speelde hoofdrollen in de films Razend, Een Echte Vermeer, Koning van Katoren en Mannenharten 2. Naast zijn werk voor film en televisie, is Mingus ook te zien op het toneel. Hij speelde met verschillende prominente Nederlandse theatergroepen zoals bij het Nationale Toneel en bij International Theatre Amsterdam (ITA, voorheen Toneelgroep Amsterdam). 

Dit jaar heeft Mingus de hoofdrol te pakken met de meest uitdagende rol in zijn carrière door in de huid van Jack te kruipen. 

Birgit Schuurman (Utrecht, 1977) is als actrice in veel films & series te zien, oa: De Eetclub, Pijnstillers, Black Out, Meisje van plezier, De Mannentester, Rokjesdag en Uilenbal. En in het theater schitterde ze oa in: The Last 5 Years, Vijftig Tinten…de Parodie en Sexual Perversity.
 

Na het succes van afgelopen editie keert Birgit weer terug om mee te werken aan de Gevangenis Monologen 2. Met de ervaringen van voorgaande jaren zoeken we dit keer opnieuw de grenzen op. 

De Nederlands/Tunesische acteur Hamda Belgaroui werd in Parijs geboren, maar bracht zijn jeugd door in Amsterdam Noord. In 2001 richtte hij beroemde rapgroep en recordlabel THC op. Hij speelde vervolgens in verschillende films, waaronder een hoofdrol in het filmdebuut IkJijHijZij van Spangas regisseur Kaj Driessen. 

Dit jaar staat voor Hamda echter de rol van zijn leven te wachten. Voor Hamda komen zijn twee werelden bijeen. De echte rauwe wereld van detentie en criminaliteit waartussen Hamda is opgegroeid en de wereld van kunst komen bij elkaar.